Monday, November 14, 2005

Knutna Nävar

Det finns propaganda och så finns det propaganda. Det finns mossiga proggband från 70-talet och så finns det Knutna Nävar.

Knutna Nävar har gjort en helt otrolig skiva som heter "Internationalen och andra revolutionära sånger". Den skivan har inte en dålig låt.

Egentligen är inte Knutna Nävar bra. De har en rent ut sagt skrämmande hållning till Sovjetunionen och deras musik gränsar ofta till det patetiska. Men inte alltid. Det finns något så humoristiskt över Knuta Nävar, något väldigt humoristiskt.

Men efter att ha lyssnat på "Internationalen och andra revolutionära sånger" några gånger så märker man att några låtar är bra PÅ RIKTIGT. Alltså, man kan sitta och lyssna på vissa låtar i annat syfte är ironi...

För det första har vi "Det är något konstigt med friheten". Jag har nämnt låten förut i bloggen, och den har faktiskt en grymt skön melodi.

För det andra har vi min favorit "Arbetarbröder". En pampig låt med en fantastisk refräng som handlar om att "vi måste starta ett kommunistiskt parti". En skrattfest. Men en skrattfest man sjunger med i.

Har ni inte hört Knutna Nävar tidigare, så gör det idag.

No comments: