Tuesday, April 25, 2006

popkul april

Bondock Saints
En bra film, härlig underhållning. Men ibland känns det nästan utstuderat coolt, man har verkligen ansträngt för att det ska vara häftigt, och något coolt ska komma mer naturligt för att det ska funka. Underhållning dock, som sagt. Betyg: 8/10

Neil Young "Living with war"
På fredag lägger Neil ut låtarna från sitt kommande album, "Living with war", på nätet. Samtliga låtar handlar om hur vidrig president Bush är. Folkmetal har Young själv sagt om skivan. Texterna ligger redan ute på officiela hemsidan. Myycket lovande.

Bob Dylan Theme Hour
Har tjuvlyssnat på första delen av Dylans radioprogram. Väl mycket musik, men oj så coolt. Rakbladsrösten leker med våra öron och presenterar allt från Hendrix till Stevie Wonder som om han gjort det hela sitt liv. Det är väldigt mycket Dylan just nu, men han upphör aldrig att förbli lika mystisk och intressant.

Miljonärernas Paradis
Bor man ihop med ett Bröderna Marx-fan så får man se både ett och annat. Detta är deras första långfilm, en bitvis rätt underhållande sak. För att dela upp det enkelt: När Groucho säger saker är det roligt. När Groucho inte säger saker är det inte roligt.

2 comments:

Toni said...

Jag håller med dig angående Dylans radiotimme. Det var väl mycket musik. Och även sånt jag egentligen inte tycker är direkt bra. Det mest intressanta är ju Dylans prat. Han har verkligen den perfekta radiorösten. Småtrevligt.

Lolita of the Classics said...

Groucho är bäst.