Tuesday, February 21, 2006

Popkul just nu

popkulturella intryck från senaste tiden:

"Änglar och Demoner" av Dan Brown
Brown är en ärligt talat usel författare, och hans trick att hålla uppe spänningen är skrattretande genomskinliga. Men även de enklaste trick kan fungera, och "Änglar och Demoner" som jag har sisådär 100 sidor kvar av är en typisk Hollywoodthriller som bjuder på hygglig underhållning. Inget som kommer lämna bestående intryck, men åtminstone förströelse.

"24"- Säsong 1
Lånade boxen av en frände och ser nu om första säsongen av denna serie som helt klart inspirerat ovan nämnde författare. Cliffhangers, action och tidspress. Fungerar utmärkt. Budgeten var inte lika fet i den här första säsongen, manusförfattarna inte lika påhittiga och Jack Bauer hade inte blivit lika badass som han skulle bli senare, men det här är och förblir grymt spännande. James Bond är en föredetting!

"Köpmannen av Venedig"
Såg den här filmen på grund av Al Pacino, och det är helt klart hans bästa film på riktigt länge, inget av den rutin som han gått på nu ett tag. Filmen i övrigt var en lysande Shakespeare-filmatisering med lysande insatser av Jeremy Irons och Joseph Fiennes. Det märks att alla de här tre skådisarna älskar att spela Shakespeare, och det smittar av på även ett icke-fan!

Bob Dylan "Time out of mind"
Vilken mästerlig skiva! Har verkligen fastnat för den här, alla andra skivor hamnar i skuggan av denna för tillfället. Jag menar, "Not Dark Yet"! OJOJ!

Chuck Norris
Efter sidan chucknorrisfacts.com så har Chuck blivit en nationalhjälte.

No comments: