Sunday, January 27, 2008

Redogörelse helgen v.4

Fredagen 25/1:

Toni inser att våren har anlänt. Januarisolen kastar sig på det gröna gräset. Toni tänker på klimatförändringarna, beklagar sig över dem och njuter av vädret. Han ägnar dagen åt att bistå sin klasskamrat D- i klipprummet, när denna klipper torsdagens actionövning ”Battle Rejält”. Toni gör de sista förberedelserna för sidoprojektet ”Fruktad” som ska skjutas på lördagen.

På kvällen ser han och flickvänner, ackompanjerat av diverse vänner, filmen ”Babel”. Sällskapet finner filmen väldigt stark och gripande. Toni upplevde den, citat, ”skitbra”.


Lördagen 26/1:

Toni, S-, D-, F- och I- möter upp varandra klockan nio på morgonen på elevhemmet Gamla. Planen är alltså att ägna dagens soltimmar till att filma en liten simpel actionhistoria. Det har alltså blivit mycket actionfilmande under den gångna veckan. Toni tar detta med god ro. Han vill pröva på denna genre som han till mångt och mycket förbisett vad gäller egna filmprojekt. Han vill få det avklarat så att han kan fortsätta göra små svåra filmer om människor som sitter ner och mår dåligt.

Inspelningen avlöper inte problemfritt. Efter teknikstrul som stavas ” t r a s i g t b a t t e r i” så drar inspelningen ut på tiden och teamet tvingas bestämma sig för att återvända dagen efter och göra om det som inte hanns med.

Det frusna gänget (”det är kallt och jävligt”) avslutar dagens åtminstone trevliga inspelning med att återvända till skolans område för att där äta pizza som Toni bjuder på som tack för det arbete som lagt ner. Måltiden efterföljs av bastu. Toni, hans favoritskånska S- och kompisen H- tar en långbastu och diskuterar friskt.

Därefter följer en helt okej kväll som avslutas med lite mysande och några avsnitt ”Vänner”. Toni ger dagen väl godkänt.


Söndagen 27/1:

Efter en sovmorgon återvänder gårdagens team till parken för att spela in de sista bilderna. Med lite tekniska tricks lyckas de pussla ihop dagens soliga väderförhållanden med gårdagens molniga.

Resten av söndagen förlöper som en söndag sig bör. Toni ser ett avsnitt av Vita Husets tredje säsong, lyssnar på Eldkvarn, tvättar och lagar en middag bestående av kycklingköttbullar och pasta. Med dåligt samvete inser våran favoritnorrlänning att han inte alls dammsugit sitt golv under helgen som han lovat sig själv. Han är oförbätterlig.

Till syende och sist har ännu en helg passerat och på måndagen börjar en ny arbetsvecka. Nästa helg spenderas delvis i Göteborg, och Toni har höga förhoppningar vad gäller de filmer han tänker avnjuta där.

Här följer som avslutning musik från YouTube. Citat: "Grymt skön musik":

Beirut - "Nantes".


Jefferson Starship - "Jane". (Ja, det här är objektivt skitbra)

1 comment:

Toni said...

jo man tackar för läsningen... DEt var roligt... Kanske att du måste ta tag i lite detaljer men skrivandet hör inte till dem, du är fantastisk!