Wednesday, May 03, 2006

Inga sura miner här inte

När jag tipsar om musik då brukar det överhängande bli rätt deppig musik (kolla bara videoklippen från tidigare i bloggen). Jag hade tänkt passa på att slå ett slag för R.E.M's "Losing My Religion" och säga hur både den och Springsteens "Jackson Cage" lyckas kombinera undergångskänsla och svängig rock'n'roll, men istället passar jag på att dra upp lite låtar som åtminstone låter lite positiva:

Statler Brothers "Flowers on the wall"
Något i melodin och banjoplockandet påminner om en liveversion av "Dont think twice, it's alright", men det är inte det som är låtens styrka. Det här är en trevlig sång med den rätta blandningen av humor och allvar, med överhängade andel humor, som dessutom tyckts ramla in genom öronen tack vare rabblandet och det ivriga plockandet.

Traveling Wilburys "Hande me with care"
Supergruppen från sent -80/tidigt -90 var väl mest ett kul sidoprojekt för de inblandade. Men man ska inte underskatta deras glada tounge-in-cheek melodier. Dylans röst (som hade sin jävligaste period just då) ger en lustig kontrast till det annars så välsvarvade soundet, och att höra honom försökta låta som sin bandmedlem Roy Orbinson gjorde på 60-talet i "7 Deadly Sins" är oförglömligt. Men det här är gruppens största bedrift, en allsångsfest från det pastellbleka 90-talet som inte ger oss "Ace of Base"-vibbar. Äntligen.

Sam Cooke "Wonderful world"
Nej, det är inte en cover på Louis Armstrong. Jag har just upptäckt Cookes grejer, och även fast "A Change is Gonna Come" är hans största stund, så ska man inte underskatta klassisk gladsoul.

Lambshop "Being Tyler"
Det här är ett instrumentalt stycke musik. Inte glad i sig, men man blir på bra humör av att höra det. Mer än så behöver man inte säga, förutom att stråkar är väldigt mysiga.

No comments: