Sunday, October 08, 2006

Världens sämsta musikvideo?

Om vi nu ska fortsätta nörda oss angående Bob Dylan och YouTube så satt jag och tänkte på en guldklimp till muikvideo i morse. Samtidigt som Bob Dylan gjort/medverkat i en av världens bästa musikvideor (Subbterean Homesick Blues) och en av världens coolaste (Things Have Changed) så har han också gjort ett gästspel i genren "Världens löjligaste musikvideo".

På skivan "Empire Burlesque" från det mörka 80-talet så hade alla låtarna en sak gemensamt. De var bra från början, eller hade varit bra, innan vår vän Bob överproducerade dem och skrev om dem till oigenkännlighet. Den totalt värdelösa "Tigh Connection to my Heart" var från början den ruskigt fina "Someone has a hold of my heart" som går att höra på Bootleg series vol. 3. Videon till den här låten är ett exakt lika stort bottennapp som musikstycket i sig, om inte värre. I dag hade den här filmen kunnat gjorts av några elever på något av landets mediegymnasium, och i så fall varit en ganska hyfsad produktion. Men för att komma från en av världens största artister så är det ett skämt. Bob Dylan ser helt oengagerad ut videon igenom, och det förstår jag att man är i en sån här soppa. Roligt är det i alla fall. Titta och njut:

1 comment:

Toni said...

Nja, inte för att det är någon jättehöjdpunkt i musikvideons historia, men så dålig tycker jag inte den är. Lite småtöntig bara. Kan säkert hitta nåt betydligt töntigare om jag lägger manken till...